۰۲ فروردین ۱۳۹۹
فروردین ۲, ۱۳۹۹

پخت آبگوشت با کلم قمری

فروردین ۲, ۱۳۹۹ ۰ دیدگاه

پخت آبگوشت با کلم قمری

آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل می‌دهد همچنین آبگوشت با کلم قمری را می توان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز صرف کرد.


آبگوشت از دیر باز یکی از غذا های اصیل و خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. نه تنها تهیه این غذا راحت و آسان می باشد بلکه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و این غذا را به عنوان یک غذای کامل می توان محسوب کرد. این غذا که نه تنها پروتئین و هیدرات کربن و چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند چون معمولاً ایرانی ها به همراه آن سبزی و یا پیاز میل می کنند این امر موجب تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن و موجب جذب هر چه بیشتر مواد فوق می گردد.

آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان است. این غذا به دلیل داشتن کلم و کشک دارای کلسیم بالایی است و گوشت و نخود این غذا آن را از نظر غذایی و وجود پروتئین غنی تر می کند.

طرز تهیه آبگوشت کلم قمری با کشک

آبگوشت کلم قمری,آبگوشت قمری
پخت آبگوشت کلم قمری با کشک و سیر

این آبگوشت های خوشمزه را بپزید و از طعم آن لذت ببرید.‏

مواد لازم برای آبگوشت قمری ‎:‎

گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
کلم قمری ۱ عدد
نخود ۱ پیمانه
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
کشک ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت قمری :

پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و نخود خیس خورده را را هم اضافه کنید و با آب بگذارید بپزد.

اگر آب این مخلوط کم بود، دو تا سه لیوان آب روی آن بریزید. در تابه دیگری سیب زمینی و کلم ها را پوست بگیرید و در کمی روغن تفت بدهید.

سپس آن ها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. بعد از آن که آبگوشت پخت و جا افتاد، سیر را بکوبید و با کشک مخلوط کنید و روی آن بریزید. سپس آن را سرو کنید و به شیوه همه آبگوشت ها با نان ترید شده میل کنید.‏

طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاهی

طرز تهیه آبگوشت کلم قمری,آبگوشت قمری کرمانشاه
طرز تهیه آبگوشت کلم قمری و ریحان کرمانشاهی

مواد لازم برای آبگوشت قمری کرمانشاه :

گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود و لوبیا سفید ۱ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
کلم قمری ترد و تازه ۲ عدد
ریحان خرد شده ۱ پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم
نعناع خشک به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاه :

برای طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی اندازه ی حبه قند خرد کنید و ریحان را ریز خرد کنید و با هم در کمی روغن تفت بدهید.

هم اکنون پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با کمی روغن تفت بدهید و گوشت ها را اضافه کنید و کمی تفت بدهید اما سرخ نکنید کلم قمری و ریحان را هم اضافه کنید نخود و لوبیا و سیب زمینی را به صورت کامل و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و داخل آن آب بریزید تا حدی که روی مواد با آب پوشانده شوند و زمانی که جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه بدهید آرام بجوشد و بپزد. زمانی که پخته شد در آخر نعناع خشک را در روغن زیتون تفت بدهید و به آبگوشت اضافه کنید و نوش جان کنید.

آبگوشت کلم,طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاه
طرز درست کردن آبگوشت قمری کرمانشاه

نکاتی برای پخت آبگوشت کلم :

• قبل از اینکه آبگوشت را از روی شعله بردارید مقداری از سیب زمینی را له کنید و در آب آن بریزید اجازه بدهید کمی بجوشد تا آب غلیظ تر و خوشمزه تر باشد هر چه آب آبگوشت کمتر باشد خوشمزه تر است.

• نکته ای که در مورد انتخاب کلم قمری باید رعایت کنید این است که کلم قمری ترد و نرم و بدون الیاف و سفت و خشک باشد و با این اوصاف وقتی پخته می شود شبیه به سیب زمینی شده و می توانید آنرا با نخود و لوبیا و سیب زمینی با گوشتکوب بکوبید و در کنار آب گوشت بر سر میز غذا بگذارید.

• می توانید از برنج به جای سیب زمینی در تهیه آبگوشت کلم قمری استفاده کنید.

گوشت آبگوشتی حتما ماهیچه و سردست همراه با استخوان باشد.

• حتما کلم قمری را قبل از پختن باید سرخ کنید.

• زمان تفت دادن نعناع حواستان باشد که نعناع نسوزد.

• خانم های شاغل با خیال راحت این غذا را در آرام پز بگذارند و هنگامی که از سر کار بر می گردند غذای تازه و گرم و آماده را نوش جان کنند.